Маринатата е най-важната част от приготвянето на рецептата за пиле по хавайски. Пилешките гърди трябва да престоят поне няколко часа в екзотичната марината.

Като за нея можете да използвате прясно изцеден сок от ананас или соса от консерва ананас в собствен сос. Можете да сервирате и с шепа бял ориз.

Нужни продукти за приготвянето:

около 700 г пилешки гърди

7-8 шайби ананас 

1/2 ч.ч. соев сос

1/4 ч.ч. вода

1/4 ч.ч. кафява захар

2 скилидки чесън

1/2 ч.ч. кокосово мляко

1/4 ч.ч. сок от ананас 

Приготвяне:

Пригответе маринатата като смесите соевия сос, водата, кокосовото мляко, захарта, чесъна и сока от ананас. Залейте с нея пилешкото месо и оставете в плик или подходящ съд да се маринова.

Сложете в тиган малко зехтин и гответе пилешките гърди по около 7-8 минути от всяка страна.

След като сготвите пилешкото, гриловайте ананаса за по около 2-3 минути от всяка страна.

Сервирайте, докато са още топли. Сок от лайм и листа от прясна целина е супер допълнение към тази семпла рецепта.