Гризините никога няма да излязат от мода! Те са вкусни, засищащи и в същото време един много добър вариант за посрещане на много гости, които просто се чудите с какво да нагостите. Те могат да бъдат приготвени за парти у дома, за гледане на мач с бира в ръка или просто защото ви се хруска нещо вкусно!

Ето как да ги приготвите:

 

Продукти за около 50 броя:

100 г студено масло, на кубчета
100 г бяло саламурено сирене, на кубчета
60 г кашкавал, на кубчета
60 г заквасена сметана
180 г брашно
70 г черни маслини без костилки, ситно нарязани
1 с.л. ситно нарязани листа розмарин

Приготвяне:

В блендер или кухненски робот сложете заедно маслото, сиренето, кашкавала и сметаната. Смелете всичко.

Добавете брашното и розмарина. Отново миксирайте до получаване на маслени трохи.

Изсипете трохите на плота, прибавете маслините и съберете всичко на тесто. Не месете дълго за да не се отдели водата от маслото от топлината на ръцете ви. Сложете тестото в найлонов плик и го охладете за половин час.

От тестото откъснете малки топчета, които с ръце оформете на гризини. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за около 15 минути. Сервирайте гризините студени. Да ви е вкусно!

Рецепта: Вкусно с Йоли