Необходими продукти:

  • бадемово брашно - 40 г
  • пудра захар - 65 г
  • какао - 1 ч.л.
  • кафява захар - 15 г
  • белтъци - 1 бр

За крема: 

  • маскарпоне - 100 г
  • течна сметана - 1 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • есенция ром

Начин на приготвяне: 

За направата на тези вкусни френски макарони, първо смесваме пудрата захар с бадемовото брашно.

Следва да ги смелим много добре в чопър до фин прах. След което ги пресяваме един-два пъти през сито, заедно с какаото за да няма бучки.

Разбиваме белтъка (който е със стайна температура) в суха купа с миксер, като за целувчен крем заедно със захарта.

Добавяме на два пъти сухите съставки към разбития със захарта белтък, като внимателно разбъркваме консистенцията до хомогенност.

Очертаваме върху хартия за печене кръгове с диаметър 3 см. Хартията е поставена, върху подходяща тава за печене.

Поставяме сместа за френските макарони в шприц и запълваме всеки очертан кръг със сместа за френски макарони.

Удряме няколко пъти тавата в подходяща, твърда повърхност, за да излезе въздуха от сладките.

Получените дупчици в макароните заглаждаме с шпатула. Оставяме да престоят в тавата, за два-три часа или едно денонощие, за да хване повърхността им коричка.

Изпичаме на 140 градуса, във фурна с вентилатор за около 10 минути при непрекъснато наблюдение. След като се изпекат, оставяме френските макарони да изстинат добре за да се отлепят по-лесно.

За направата на крема маскарпоне, разбиваме маскарпонето със сметаната, течния шоколад, пудрата захар и есенцията ром до хомогенна смес. Пълним шприц с крема и слепяме два по два макароните с него.

Източник: Gotvach.bg