
Тайната за сочни свински пържолки с гъби е разкрита. Вижте я и се развихрете.
Необходими продукти за 4 порции:
4 свински пържоли
200 г гъби
200 мл. бяло вино
50 мл. соев сос
200 мл. вода
2 с.л. масло
1 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Свинските пържоли се начукват, натъркват се със сол и черен пипер и се поливат със соев сос. Оставят се за половин час в хладилник да се мариноват.
В дълбок тиган с незалепващо покритие се загрява маслото и свинските пържоли се запържват на силен огън за минута от двете страни. След това се налива бялото вино, огънят се намалява и тиганът се похлупва с капак. Ястието се оставя да се задуши, докато виното се изпари.
След това се добавя водата и задушаването продължава още половин час. После пържолите се изваждат и се преместват в съд с капак, където се оставят на топло.
В тигана се задушават гъбите, нарязани на филийки, като в тигана от задушаването на пържолите следва да е останала течност, в която гъбите да се готвят. Те се захлупват и се задушават за десет минути. Овкусяват се със сол и черен пипер и се заливат с разтвореното в малко вода брашно. Бъркат се, добавят се пържолите към тях и ястието се оставя за още десет минути под капак да се задуши.
Време на приготвяне: 60 минути
- 18:00 Жители на Брестовица скочиха срещу мащабен проект на EVN, останали без ток и вода
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 10:00 Надпревара за санирането в Пловдив за 80 млн. лева, районните кметове ще движат поръчките
Още от категорията


Морковена супа с джинджифил

Спаначена паста пене с гъби, моцарела и пармезан
Акценти

Нов живот за сградите - емблеми на Пловдив

Почина известният пловдивски хирург д-р Васил Ангелов



