Необходими продукти:

  • тиквички - 4 големи
  • гъби - 200 г
  • чери домати - 300 г
  • краве масло - 2 лъжички
  • кашкавал - 250 г
  • пармезан - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • чесън на прах
  • подпвавка за пица

Начин на приготвяне:

Измиваме тиквичките много добре с кората. Отделяме двата края, а основата на тиквичката настъргваме с ренде.

След като сме готови и с четирите тиквички, ги осоляваме и ги оставяме за 20 мин в голям съд.

Изцеждаме водата от тиквичките и към тях прибавяме трите яйца, солта и чесъна. Накрая настъргваме и кашкавала, който добавяме към купата с останалите продукти и разбъркваме добре.

В тавата, която ще печем пицата, поставяме кухненска хартия. Намазваме добре с масло.

Разбърканата смес разстиламе в тавата и поставяме в предварително загряната фурна да се изпече за 25 минути.

Изчистените и нарязани гъби нареждаме, малко преди тестото за нашата кето пица да е готово и отново изпичаме за около 10 минути.

Накрая нарязваме доматите и пармезана и поръсваме с подправка за пица, изпичаме за още 10 минути.

Идея за рецепта: Галя Николова

Снимката е илюстративна!