Продукти:
- 3 връзки пресни моркови
- 20 мл зехтин
- 50 мл светъл балсамов оцет
- 1 1/2 с.л. мед
- 200 г козе сирене
- 1 ч.л. пипер меланж
- 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
- Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.
- Разбъркайте меда с оцета и 100 мл вода.
- Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.
- Сервирайте с натрошеното сирене.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да приготвим сладък и хрупкав чипс от ягоди в еър фрайър
11.05.24 15:02
310
Какво да сготвим с останалото след празниците агнешко?
11.05.24 15:02
1501
Акценти
Пълна мизерия! Вход на училище в Пловдив тъне в боклуци
11.05.24 15:02
17298
Две коли се блъснаха на булевард в Пловдив
11.05.24 15:02
2978
Край на сагата! Мбапе обяви, че напуска ПСЖ
11.05.24 15:02
3826