Чийзкейкът е един от любимите десерти по целия свят и се комбинира чудесно с плодове, ядки и шоколад. Най-хубавото е, че има версии без печене, които се приготвят лесно у дома.

Предлагаме ви рецепта за най-бързия и лесен чийзкейк под формата на топчета, където най-трудната задача е да бъдат охладени и готови за консумация.

Съставки:

200 г несолено крема сирене
100 г натрошени бисквити
25 г пудра захар
бял или тъмен шоколадов топинг

Подготовка:

Извадете крема сиренето от хладилника около половин час преди приготвяне, за да омекне малко. Смесете го с пудра захар, докато получите гладка хомогенна смес.

Добавете натрошените бисквити със сметаната. Чувствайте се свободни да използвате различни видове: бисквити за чай, кафени или други подобни. Охладете сместа в хладилника за поне един час, за да се стегне. Разделете охладената смес на по-малки топчета. Поставете ги във фризера за 30-60 минути.

Разтопете бял или тъмен шоколад в пара или микровълнова фурна, след което изсипете върху охладените топчета. Върнете топките във фризера, за да стегне напълно шоколада, след това ги поставете в кутия и приберете в хладилника.

Добър апетит!