Черен шоколад и вино, опаковани в торта... звучи изкушаващо нали? Те са страхотно доказателство, че тези две удоволствия са перфектна комбинация, а рецептата за шоколадова торта с тях е една от най-лесните за приготвяне.

Ето какво ви е необходимо за приготвянето и. 

Съставки:

250 г кафява захар
100 г черен шоколад
250 г масло
250 г брашно
4 яйца
1 чаена лъжичка канела
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
малко сол
1 супена лъжица какао
малко лимонов сок
125 мл червено вино

Приготвяне:

Разбийте маслото, кафявата и ваниловата захар, жълтъците, канелата, какаото и лимоновия сок, докато получите пенлива смес. Постепенно добавете червеното вино, след това брашното и бакпулвера.

Накрая добавете разбитите белтъци. Намажете форма за сладкиш с масло и сложете получената смес. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 50 минути. Намажете тортата с разтопен черен шоколад.