Събрали сме се за по бира вкъщи и не искаме класическите бирени мезета, като например картофи соте или пък пилешки дробчета на тиган, а нещо по-удобно за хапване. Рецептата за бирени парти хапки е чудесно рецепти за тази ситуация. Много бързи и лесни за приготвяне, бирените парти хапки са перфектното мезе за бира, което ще изненада приятно компанията.

Необходими продукти:

Наденица - 500 грама (подхощяда за грил)

Бира - 1 чаена чаша

Горчица - 1 супена лъжица

Кафява захар - 3 супени лъжици

Нишесте - 2 чаени лъжици

Магданоз - 1/4 връзка

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за бирени парти хапки е изборът и подготовката на наденичките. Избирате вкусни и качествени наденички, които изпичате на грил или оребрен тиган. Добре изпечените наденички нарязвате на колелца.

В малка тенджерка слагате ⅔ от бирата, заедно със захарта да заври, а останалата част от бирата разбърквате отделно заедно с горчицата, като бъркате старателно до получаване на гладка еднородна смес. След като захарта се е стопила смесвате двете смеси и след като отново заври добавяте и нишестето, което се разбъркали в 2-3 супени лъжици студена вода. Така полученият сос трябва да поври около 1-2 минути при непрекъснато бъркане.

Към нарязаните на колелца наденички добавяте соса, разбърквате добре, за да се овкусят и поръсвате със ситно нарязан магданоз. Преди сервиране набучвате всяко колелце с клечка за зъби.

 

Източник: supichka.com