Необходими продукти:
- грозде - 1 кг
- розмарин - 3 - 4 стръка
- захар - 400 г
- мед - 2 с.л.
- лимонтузу - 2 пакетчета
Начин на приготвяне:
Отделете зърната на 1 кг грозде. Разполовете ги и ги поставене в дълбок съд на котлона.
Добавете розмарин, мед и захар и покриваме сместа с вода. Добавете и лимонтозу.
Оставете сместа да поври, докато се сгъсти.
Прецедете готовия гроздов сироп и налейте в бутилка.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Страхотна рецепта за великденски домашни курабии
05.05.24 11:47
6756
Как да направим месото най-крехко
05.05.24 11:47
7984
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
05.05.24 11:47
5402