Предложението ни за рецепта днес е торта, за приготвянето, на която НЕ са необходими съдържа брашно, яйца, мляко и е без печене.

Подходяща е за вегани, без съдържание на глутен е и е изключително здравословен десерт, който се прави лесно и бързо, като освен това е много вкусен.

За направата и ви трябват само три съставки и 10 минути, като залагаме, че ще я изядете за два пъти по-малко време.

Така че, запретнете ръкави и пригответе вкусна, здравословна торта, за която няма да се притеснявате относно калориите.

Необходими съставки:

170 г висококачествен тъмен шоколад с висок процент какао
375 ml високомаслено кокосово мляко
2¾ чаша (220 g) овесени ядки

Начин на приготвяне:

Поставете хартия за печене в кръгла форма за кекс (18 см в диаметър) с подвижен обръч. Внимателно намажете формата с масло или олио за готвене под и върху хартията и отстрани.

Разтопете шоколада на пара. В малка купа загрейте кокосовото мляко до кипене, след което залейте шоколада с него. Оставете сместа за около 2 минути, след което започнете да бъркате, докато се смеси добре.

Добавете овесените ядки и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Изсипете приготвената смес във формата. Оставете да се охлади на стайна температура, след което пренесете тортата в хладилник за поне 4 часа.

Сервирайте с пресни плодове.

Забележка: За да усилите шоколадовия вкус, можете да добавите щипка морска сол, както и 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия.

Тази торта няма да е толкова мека като десертите, с които сте свикнали, защото изобщо не сме използвали захар. Ако обаче искате малко по-сладка рецепта, смело добавете 1-2 супени лъжици захар към сместа.

Тортата може да се съхранява в хладилник до 5 дни.