Рецептата за кекс с кисело мляко и домашно сладко е рецепта за вкусен, плътен и по-влажен кекс, който който може да бъде всеки път различен, в зависимост от използваното от вас домашно сладко. Разбира се, можете да приготвите кекса с кисело мляко със сладко от магазина, но резултатът няма да е толкова вкусен. Кексът с кисело мляко и сладко е рецепта за лесен и достъпен десерт, десерт със съставки, които всеки има в хладилника си. Този кекс е отговор на молбата на децата вкъщи за “нещо сладко”, което можете да им спретнете за закуска, за сладко похапване през деня, или пък за изпът. Нареждаме рецептата за лесен кекс с кисело мляко и домашно сладко до останалите вкусни рецепти за кекс.

Необходими продукти:

кисело мляко - 1 чаена чаша

яйца - 3 броя

захар - 1/2 чаена чаша

олио - 1/2 чаена чаша

брашно - 2 чаени чаши

ванилии - 1 брой

сода за хляб - 1 чаена лъжица

бакпулвер - 2 чаени лъжици

сладко - 2/3 чаена чаша

пудра захар - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лесен кекс с кисело мляко и домашно сладко е подготовката на продуктите. Киселото мляко и яйцата трябва да са на стайна температура. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера.

С миксер, тел за разбиване или вилица разбивате яйцата със захарта, добавяте олиото и отново разбивате. Към киселото мляко добавяте содата за хляб и разбърквате, а след като шупне, добавяте киселото мляко и ванилията към яйцата и отново разбивате. Малко по малко, при непрекъснато бъркане, добавяте пресятото брашно към течната смес. Бъркате до получаване на еднородна смес.

Намазвате форма за кекс с олио или краве масло и излизате в нея сместа за кекс. С лъжица слагате по малко от сладкото, така че да е разпределено равномерно. Печете лесния кекс с кисело мляко и домашно сладко в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като пробвате дали кексът е готов, като го бучнете с клечка за зъби. Ако клечката за зъби излезе суха, то кексът с кисело мляко и домашно сладко е готов.

 

Източник: supichka.com