Необходими продукти:

  • картофи - 600 г сладки
  • розмарин - 1 стрък, пресен
  • къри - 1/4 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 щипки, лют
  • салвия - 1 щипка, сушена
  • зехтин - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

В купичка смесваме сухите подправки, солта и розмарина, накъсан на дребно.

Обелваме сладките картофи и ги нарязваме на дебели пръчици. Поръсваме ги с микса от подправки и заливаме със зехтина.

Объркваме добре и изсипваме картофите в широка тава, покрита с хартия за печене.

Печем на 200 градуса около 25 минути.

Сервираме печените сладки картофи топли.