Необходими продукти:

  • пуешко месо - 1 пуйка
  • зеле - 1/2 кисела зелка, голяма
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне :

  1. Почистете пуйката и я порционирайте. Сварете парчетата пуешко във вряща вода, за около 20 минути.
  2. Накълцайте ситно лука, а бекона нарежете на малки кубчета. Загрейте мазнината в дълбок тиган и ги задушете, след което добавете и ситно нарязания морков.
  3. Объркайте с малко сол, черен и червения пипер. Добавете накълцаното кисело зеле и долейте от бульона на пуешкото. 
  4. След известно време добавете и месото, разбъркайте добре и прехвърлете всичко в тава. Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на около 200 градуса.