Тази марината прави пържолите сочни и вкусни.
Необходими продукти:
- 80 мл. балсамов оцет
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. сос уорчестър
- 1/2 с.л. розмарин
- 1/2 с.л. мащерка
- 1/2 с.л. босилек
- 1/2 с.л. кориандър
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. горчица
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. лук на прах
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки се разбиват заедно в купа, докато вкусовете и ароматите се смесят. Маринатата се оставя да се охлади преди да се използва.
За да се маринова месото, се поставя в плик с цип и се изсипва маринатата. Месото се маринова за поне 30 минути или за една вечер.
Също така маринатата може да се замрази във фризер и да се съхранява до три месеца.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
27.04.24 23:58
7834
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
27.04.24 23:58
5240
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
27.04.24 23:58
2946
Акценти
Бултрасите почетоха паметта на Челсито
27.04.24 23:58
1233
Цирк, клоунада и марионетки завладяха центъра на Пловдив
27.04.24 23:58
1030