Храната през 80-те изглеждаше много по-различно, отколкото днес. Поради липсата на преработени продукти на пазарите, хората експериментираха с това, което имат у дома.

Ето 5 ястия, които мнозина днес не биха посмели да опитат, а за онези години бяха много популярни:

Пача 

Със сигурност сте опитвали пача или поне познавате някой, който я обожава. Това солено желе от свинско месо и зеленчуци присъстваше на всички маси. Обикновено се сервира през зимата като студено предястие, а в наши дни не е толкова популярно, колкото тогава.

Яйца със захар

Рафтовете на пазарите преди не бяха пълни с много видове шоколади, бисквити и други сладки продукти. Вместо това имаше десерт с яйца и захар, който представляваше гъста смес. Поради страха от салмонела, днес никой не предпочита да яде сурови яйца, а яйцата от своя страна вече не са такива, каквито бяха преди.

Филийка хляб с мазнина и малко червен пипер на прах

В миналото нищо не би могло да задоволи глада така, както резен хляб с мазнина и червен пипер. Не само, че е висококалорична храна, която ви подготвя за упорита физическа работа, но е и много евтина храна, която всяко домакинство може да си позволи. А какво става, ако ви се яде нещо сладко? Вместо червен пипер добавете захар! Бихте ли опитали това?

Различните пържени картофи

Печените картофи с яйца, колбаси и заквасена сметана бяха пържените картофи на 80-те. Въпреки че нямат странни съставки, това ястие бавно потъва в забрава. Това вероятно се дължи на факта, че е калорична бомба и в днешно време хората избират да ядат по-малко калорична храна.

Яхния от праз

Яхнията от праз беше любима на много деца през 80-те. Някои я обичаха заради миризмата, докато други все още я намират за травматична. Въпреки, че супата от праз заема важно място в кулинарната ни история, тя рядко се готви у дома и изобщо няма да я намерите в менютата на местните ресторанти.