Ако не искате да получавате изгорени или безвкусни палачинки, прочетете кои са най-честите грешки на хората и как да ги избегнете.

Смесването на мокри и сухи съставки се извършва отделно

Общо правило за приготвяне на палачинки е: "Сухите съставки трябва да бъдат добре комбинирани в купа, преди да добавите течните съставки." Също така, течните съставки трябва да бъдат добре смесени, преди да се смесят със сухите съставки. Това ще даде хомогенно тесто и ще намали риска от прекомерно смесване.

Прекомерно смесване на тестото

За да са меки палачинките, сместа не трябва да се смесва твърде много. За да се отърват от бучките, хората често бъркат тестото твърде дълго. Това премахва въздушните мехурчета от сместа, което може да доведе до свръхрастеж на глутен, което означава, че ще имате жилави палачинки.

Направете палачинките веднага щом приготвите сместа

Трябва да оставите тестото за палачинки да "почива" поне 20 минути след като го приготвите. Още по-добре е, ако го оставите да престои 30-45 минути, за да получите меки палачинки.

Печете при грешна температура

Ако огънят е твърде силен, палачинките ще изгорят по краищата или средата ще остане сурова, а понякога и двете. Ако топлината е твърде ниска, готовите палачинки ще изстинат, докато печете новите.

Освен това никога не трябва да слагате палачинковата смес в студен тиган. Загрейте тигана на умерен огън за около три минути, преди да добавите сместа.