Свидетел по делото за убийството след скандал в село Болярци, смени из основи показанията си днес. Разпитите на ключови свидетели по делото срещу 21-годишния Стойчо Асенов, продължават. Преди година, след фамилен масов бой, той уби 34-годишния Георги Асенов, а причината бе жена.

Както TrafficNews разказа Стойчо Асенов живеел на съпружески начала с жена - Анна, с която имали две деца. През декември 2022 г. те се разделили. Жената отишла да живее при друг мъж в Болярци, Стойчо искал да упражнява родителските права върху двете деца. Майката обаче отказала да подпише документите. Това предизвикало напрежение между фамилиите на бащата и близките.

Припомняме, че вечерта на инцидента напрежението ескалирало пред дома на Стойчо Асенов. По време на мелето той пробол с нож няколко пъти по тялото 38-годишният Георги Асенов, който починал от раните си. Съседът на Стойчо, който също е обвиняем,  ударил с метален прът по главата друг от фамилията на починалия. Пострадалият 21-годишен е бил откаран в болница и настанен за лечение. И двамата пострадали са роднини на мъжа, с когото живеела майката на децата. 

Пръв пред магистратите днес даде обяснения Митко Асенов, който е роднина на убития. Трудно бе проведен разпитът му,защото на повечето от въпросите, той отговаряше, че не си спомня добре или не знаеше.

„Бях на фризьор, след като се прибрах научих, че семейството на Стойчо са дошли да хвърлят камъни по нас, от жена ми го научих това. Разбрах , че е във връзка с документа за попечителство на двете деца на Стойчо.  Отидохме с Рангел и Иван да седнем на барче в селото, за  да пием по нещо. Тръгнахме с колата на Рангел, но за да стигнем трябва да минем през улицата на Стойчо. Те бяха отпред на улицата – Стойчо,  брат му Ангел, баща му и майка му.  Рангел спря, за да не ги прегази. Слязохме тримата от колата , те започнаха да ни нападат, определено имаха нещо в ръцете. Не си спомням какво. Започнаха да ни налагат, мисля, че имаха прътове”, разказа свидетелят.

На въпроси на съда той отговори, че в автомобила си те не са носили никакви пособия, които да ги използват срещу семейството на Стойчо.

„Спомням си как Костадин удари Рангел по главата с метална тръба. Стойчо удари Рангел с ножа. След всичко се качихме отново в колата и тръгнахме. Като слязохме пред нас, разбрахме че чичо е отишъл към къщата на Стойчо и тръгнахме обратно. Имаше кръв чичо, беше на земята, лежеше по гръб , закарахме го до болницата”, завърши Митко Асенов.

След всички въпроси от страна на прокурор Ваня Христева, обвинението пожела да бъдат прочетени показанията на свидетеля ,  дадени в хода на досъдебното производство, поради големи противоречия.  След изчитането стана ясно, че пред разследващите Митко е казал съвсем други неща. Той е пояснил, че са търсили Стойчо, за да го бият. 

Митко Асенов заяви, че нищо от това не е вярно и затова се отказа от тези показния. По думите му е имал голям стрес и не е говорил правилно. 

Разпитите на свидетелите продължиха и през следобедните часове.  Пред магистратите застана и бащата на обвиняемия по делото.

В съдебна зала: Разкриха подробности за жестокото убийство след масов бой в БолярциСтойчо Асенов пръв започнал боя

 

Близо 800 хиляди кръвнина поискаха роднините на убития след масов бой в Болярци