На невиждан тормоз е подложена в последните месеци майката на пловдивския апаш Георги Енев - Жоро Инкасото, който на 22 юни 2012 г. се изпари с 1,5 милиона лева, транспортирани с автомобил на фирмата, в която работеше като охранител.
57-годишната леля Донка не смее да си подаде носа навън от скромното семейно жилище на пловдивската улица „Димитър Талев" 51, а зълва й Тодорка я снабдява с най-необходимите стоки за бита като хляб и тоалетна хартия. Майката на Инкасото не спира да получава заплашителни бележки по пощата и странни телефонни обаждания в най-неподходящите часове от денонощието, пише Всеки ден.
„Кучко, върни парите!" - такава картичка с големи печатни букви цъфва като по часовник в началото на всяка седмица в пощенската кутия на Донка.
Преди месец пък неизвестен гамен изписал същите думи със спрей върху входната врата на апартамента й. Жената алармирала местната полиция, но посетилите я двама униформени махнали с ръка, че става дума за хлапашка шега или за недорасли гаменчета и си тръгнали по живо, по здраво.
Агресията обаче се засилила, като тормозът продължил на домашния телефон на нещастната родителка. Посред нощ я будело неуморно звънене, а когато вдигнела слушалката, отсреща се чувало само тежко дишане. Донка е в паника и не смее да напуска жилището си. Тя е сложила две нови ключалки на входната си врата, пошушнаха съседи.
„Тя е самичка, мъжът й е в чужбина и е нормално да се страхува. Току-виж я нападнали мутри, кой знае как могат да я измъчват, за да изплюе къде са парите на Георги. Нищо чудно да я преследват и от фирмата, която синът й ограби. Милион и половина са много пари, за такава сума няма прошка", твърди зълвата Тодорка.
Миналия юли Жоро Инкасото се призна за виновен в крупния обир и получи от Пловдивския съд 8 години затвор, но отказа да назове къде е скатал плячката. Донка беше неуморно до сина си в съда, като не пророни нито дума и официално отказа показания. „Синът ми е добро момче. Моля се да е жив и здрав", беше всичко, което се отрони от устата на майката тогава.
На 30 юли миналата година неизвестен мъж остави 25 000 лева на прага на родителите на Георги Енев. Човекът позвънил на Донка и подал парите, след което избягал. Майката на задържания пловдивчанин отишла в полицията и предала парите.
Майката на Георги Енев описа как изглежда мъжът и на него му бе направен портрет, чрез който полицията все още безуспешно го издирва. Куриерът вероятно не е съучастник на Енев, какъвто се предполага, че съществува, а случаен човек, смятат разследващи. Мистерия остава дали 25-те бона са от откраднатите от Жоро Инкасото 1,5 млн. лева.

TrafficNews.bg