Автобус на градския транспорт е станал мишена на стрелба от неизвестен извършител, предаде репортер на TrafficNews. Сигнал за инцидента е подаден около 18.20 ч. на тел. 112. На спирката до блок 244 в жк Тракия автобус по линия 9 е с пръснато стъкло след стрелба. Спирката е предпоследна по маршрута на линията.

“Това беше предпоследната обиколка, бързах да си хвана разписанието. Спрях на тази спирка, която е предпоследна, за да слязат две пътнички от автобуса. Аз отворих задната врата, за да слязат двете жени. Няма и пет секунди, затворих вратата и при тръгването усетих отзад една пукотевица и станах да видя какво стана вътре и гледам – стъклото е счупено“, разказа пред репортер на TrafficNews шофьорът Бисер Велизаров.

Според него е стреляно с въздушна пушка. Той твърди, че в последния момент видял силует от прозорец на третия етаж в блока отсреща. Шофьорът казва, че многократно се чупят тук стъклата на рейсовете, според него дори може да е един и същ човек.

“Ние винаги работим под стрес, при мен до сега не се е случвало това, но при този, който ме сменя му бяха счупили стъклото.” Шофьорът отказва повече да идва на тази спирка, защото той твърди, че е можел да пострада, ако съчмата, с която е стреляно, уцели неговото стъкло.

На мястото на инцидента се извършва оглед от оперативна група на 05 РУ, предприемат се действия за изясняване на ситуацията и издирване на извършителя. Няма пострадали при инцидента. На този етап не е изяснено с какво оръжие е стреляно.