Двама души загинаха при тежък пътен инцидент по подбалканския път София - Бургас, в района на казанлъшкото село Копринка, предаде БГНЕС. Жертвите са мъж и жена. Причина за нещастната злополука е сблъсъкът на тежкотоварен камион "Мерцедес", превозващ трактор и лек автомобил "Жигули". От удара лекият автомобил се е възпламенил и на място са загинали двамата души, пътуващи в колата, а шофьорът на камиона е невредим.
Най-вероятната причина за тежкия пътен инцидент е спукана предна лява гума на камиона, поради което водачът е загубил управлението. След като навлиза рязко в насрещното платно, камионът се врязва челно в руското возило, което буквално влиза под камиона.
Според началника на КАТ-Казанлък Христо Иванов първоначално се е запалила предната част на лекия автомобил, но огънят много бързо се е разраснал и е стигнал до газовата уредба, която се е взривила. Камионът също е изгорял.

В момента движението по пътния участък е спряно и се извършва по обходен маршрут. Очаква се на място да пристигне оперативно-следствена група, която да изясни причините за тежкия инцидент.

TrafficNews.bg