Убийството в Кючука: Свидетелят Босака подари библия на съдебния състав

Според Златко Босаков убийците са няколко здрави момчета

07.08.2024 14:30 7494 0
Убийството в Кючука: Свидетелят Босака подари библия на съдебния състав

Собственикът на заведението пред което стана сбиването в Кючук Париж, завършило със смъртта на Тони Тоневски преди година, подари библия на съдебния състав. "Вие, съдиите, сте преди царете", каза Златко Босаков – Босака. Той беше призован за повторен разпит, заради открити разминавания между неговите показания, и тези на сина на убития Венилин Тоневски.

При необходимост трябваше да се извърши очна ставка между двамата, но не се стигна до там.

Със сина на Тонката се познаваме лично. Той мина през заведението след смъртта на баща му и ме попита какво е станало. Тогава му казах, че баща му са го отрепали ония боклуци в парка и той ми каза „знам започвам разследване”. Разказах му, че те са здрави момчета, между 22 и 23-годишни, ходят с черни блузи "Black Death“. Посъветвах го да ходи в полицията при шефа на криминална и да му каже как стоят нещата. Венци обаче ми отвърна, че започва собствено разследване. Казах му да не се прави на Шерлок Хоумс и да търси кой е убил баща му. При разговора му казах, че и Кольо е бил там същия ден и, че са се били. След това не помня да сме говорили”, разказа Босака пред магистратите. След разпита си той допълни, че вече е координатор на политическа партия и подари библия на съдебния състав.

Днес трябваше да бъде разпитан и последният свидетел по делото Енчо Китипов, но той се оказа нередовна призован и не присъства в съдебната зала. От постъпила справка стана ясно, че няма данни да е напускал страната и не се намира в някой от затворите или арестите в България. По данни на адвоката на подсъдимия, свидетелят води скитнически начин на живот и се подвизава в близост до един от супермаркетите в Кючука.

За следващата дата ще бъде разширена назначената в предходното заседание експертиза на 17-годишния свидетел Кристиян Камбуров. В нея освен психиатър ще бъде включен и психолог.

Припомняме, че обвинението срещу Колев Колев е за умишлено убийство и предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Той е с богато криминално досие и е многократно осъждан. Според обвинителният акт 56-годишният Кольо Колев е нанесъл побой на приятеля си Тони Тоневски на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж, като 60-годишният Тоневски е починал на 14 юли 2023 г. 

По делото е изяснено, че двамата мъже се познавали и често употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Кольо Колев ударил в лицето Тоневски, след което двамата излезли навън. Там Колев нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където починал от нараняванията си на 14 юли 2023 г.

Следващото заседание е насрочено за 24 септември тази година.

Делото за убийството в Кючука на финалната права: Докараха принудително свидетели в съдаПо делото предстои да бъде разпитан още един свидетел, който до момента е неоткриваем

Убийството в Кючука: Жертвата бил с травми по главата и цялото тяло, множество счупвания и кръвоизливиКольо Колев и Тони Тоневски често пиели заедно и не веднъж се стигало до скандали

Очевидци на убийството в Кючука: Биха се посред бял ден, бяха видимо пияни

Кольо Колев е опитал да прикрие, че е извършил престъплението в Кючука

Кольо Колев обжалва ареста си за убийството в Кючука, бил нанесъл само 2-3 удара на жертвата

Кондукторът, убил познат в Кючука, поиска домашен арест. Разпитват всички свидетели в съда

Пиянски скандали: Две убийства от лятото на 2023 г. влизат в Пловдивския съд

Изпрати новина