46-годишният Веселин Хъмчев, който е предизвикал тежка катастрофа с три жертви край Пловдив, поиска делото срещу него да тръгне по реда на съкратеното съдебно следствие. Ако съдът уважи желанието му, а обвиняемият се откаже от разпит на свидетели, процесът може да приключи още днес, като присъдата му ще бъде намалена с една трета. 

Продължава протестът на близките на загиналите пред Съдебна палата. Роднините на Филип Михайлов, Михаил Михайлов и Ангел Змийчаров, които са починали при инцидента, искат най-тежкото наказание. Както вече съобщихме, срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 13 май 2019 година, при управление на влекач с полуремарке, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души. 

В съда стана ясно, че майката на едно от момчетата е починала наскоро. В съда защитникът на Хъмчев заяви, че са налице достатъчно доказателства, а самопризнанията, които той ще направи, напълно кореспондират с тях. Пред магистратите бяха представени характеристики за Хъмчев от кмета на Златоград, работодателя му и местен футболен клуб. 

В съдебната зала са и всички близки и роднини на загиналите, които са призовани по делото. 

В момента съдебният състав е на съвещание, като предстои да бъде решено дали има основания делото да тръгне по съкратената процедура.

Очаквайте подробности!

Протест пред съда в Пловдив! Роми искат затвор за тираджия, убил трима души на пътяОбвиняемият бе посрещнат с викове "Убиец"