Роми се събраха на протест пред Съдебна палата в Пловдив. Те развяха плакати и поискаха справедливост за своите близки, загинали при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Пазарджик. С викове "Убиец" те посрещнаха обвиняемият Ваклин Хъмчев, който днес ще застане пред магистратите. 

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 13 май 2019 година, при управление на влекач с полуремарке, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души. Разпоредителното заседание по делото тече в момента. 

Жертвите са Филип Михайлов, Михаил Михайлов и Ангел Змийчаров. Техните близки настояват за доживотен затвор за мъжа, причинил смъртта им. Те разказаха, че до инцидента се е стигнало, след като в тъмната част на денонощието Хъмчев е предприел маневра на заден ход, без работещи светлини, при това - в кръстовище.  

"Апелирахме многократно министъра на транспорта, омбудсмана и АПИ за извършените от шофьора нарушения, както и за нарушенията на лицата, предоставили му автомобила. Изложихме исканията си за разследване на всички, замесени в случая, но не бяхме чути", споделиха разочарованието си хората. 

Те допълниха, че в хода на досъдебното производство Хъмчев е бил пуснат под парична гаранция в размер 10 000 лв. 

"Той ни уби децата и си стои на свобода. Бял ден да не види", крещят близките. В същото време в района на Съдебна палата отекват скандирания "Вярваме в съда!".

"Затвор до живот това е справедливата присъда, заслужава си това наказание. Във всеки един момент, на всекиго може да се случи. В рамките на година шофьорът, който е предизвикал катастрофата, има шест произшествия. Това е тежко престъпление", заявиха те пред репортер на TrafficNews.bg.

Очаквайте подробности!