Обвиняемият за пране на пари Стайко Стайков спешно е приет в болница "Света София" заради постоянна висока температура. Това стана ясно преди днешното заседание на Апелативния специализиран съд, който трябваше да гледа жалбата на адвокатите на милионерския син срещу сегашната мярка за неотклонение.  

"Той няма физическа възможност да дойде, тъй като от 36 часа поддържа висока температура с неустановен произход", съобщи адвокатът му Димитър Вълчев. 

Миналата седмица Стайко Стайков бе пуснат под домашен арест. На 5 февруари той е бил хоспитализиран в болницата, след като в 13:30 часа е бил прегледан от екип на Бърза помощ. Час по-късно наблюдаващият делото прокурор Ангел Кънев дал разрешение младият мъж да остане за лечение в "Света София".

Защитата на сина на Миню Стайков поиска жалбата му срещу мярката "домашен арест" да бъде разгледана при закрити врата. 

"Стайко Стайков не желае здравословното му състояние да бъде обсъждано и да става обществено достояние", поясни адвокатът му. 

Апелативният спецсъд уважи искането, но по-късно стана ясно, че е 8-членна медицинска експертиза, която да установи какво е актуалното здравословно състояние на сина на бизнесмена Миню Стайков. Заключението на докторите трябва да е готово до идния вторник.

Апелативният спецсъд трябваше да реши дали да остави Стайков-младши под домашен арест, или да промени мярката му за неотклонение. Делото обаче се отложи, тъй като прокуратурата е поискала нова експертиза. 

"Не е ясно какво налага да се прави ново изследване, след като по делото вече бе приета 3-членна медицинска експертиза за състоянието на Стайко", каза адвокатът му Станислав Колев. Той не уточни какви лекари ще участват в новата 8-членна експертиза. Прокурорът Пламен Марков отказа коментар след края на делото

 

Пуснаха Стайко Стайков под домашен арест! ВИДЕОЗа решението на съда натежаха аргументите за лошото здравословно състояние на сина на Миню Стайков