Агресивни и зле настроени са ромите в квартал "Столипиново" дни след бруталното убийство в квартала. Както TrafficNews.bg писа, 21-годишна жената бе посечена от съпруга си с брадва по главата в квартал "Столипиново" .

Жителите не желаят да коментират случилото се и избягват да говорят с репортерите.  Някои от тях дори се заканиха с бой и заплашиха, че ако не си тръгнем, ще има последици. Други пък лъжеха, че не са от квартала , въпреки че видяхме как влизат в съседната къща.

Единствено съседката на семейството реши да сподели с нас какво се е случило.

„Бяха добри хора, разбираха се. Работеха в чужбина дълго време. Траяна беше мило момиче, всеотдайно. Гледаше си децата, свекървата. Въртеше цялата къща. Не знам защо се случи, уж се разбираха”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg, съседката на Янко и Траяна.

Тя сподели още, че до сега не са се карали и че е нямало скандали преди това. По нейните думи стана ясно, че децата са били в къщата по време на скандала, а сега са при баба си.

Опитахме се да разговаряме и с другите съседи на семейството, но бяхме изгонени  със заплахи да не ги снимаме.

„Не ги познаваме. Не знаем какво се е случило. Махайте се”, бяха единствените думи от недоброжелателните роми.

В близост до къщата се натъкнахме на мъж който е чувал за Янко.

„Пушел е дрога и затова закла жена си”, бяха неговите думи.

Къщата, в която беше извършено тежкото убийство, стои празна, а ръкавиците от екипа на бърза помощ все още стояха пред мястото на убийството.

В четвъртък, 18 декември от 10 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Янко  срещу взетата му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „ Задържане под стража”. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.6 от НК, затова че на 11.12.2014 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил съпругата си Троянка, като деянието е извършено с особена жестокост.

Видео ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg