Районна прокуратура-Пловдив внесе в Районен съд-Пловдив искане по реда за задължително настаняване и лечение в специализирано психиатрично заведение и назначаване на съдебно-психиатрична експертиза за наличието на психиатрично разстройство на 28-годишната Гергана Неделева. Тя нееднократно е заплашвала певицата Дара Екимова в социалните мрежи.

В понеделник стана ясно, че Районната прокуратура в града очаква да бъдат сезирани официално от певицата Дара Екимова. Въпреки че те можеха да се самосезират и по медийни публикации, изчакаха жалбата, която продуцентката Стансилава Армутлиева увери, че ще пуснат, което вече е факт.

В петък именно Армутлиева съобщи във фейсбук профила си, че 22-годишната Дара Екимова е жертва на кибертормоз.

"Ще те намеря на участие и ще бъдеш с пръснат мозък, Кеф ще ми е да ти пръсна черепа и Ще гниеш под земята" са част от заканите, придружени с цинизми и всевъзможни обиди, които певицата е получила онлайн от непознатата за нея жена. Освен Екимова тя е заплашвала инфлуенсърката Ясмин Кирилова, както и друга неизвестна жена. В интернет има и подписка за лечението на пловдивчанката, в която са се включили хиляди хора.

Интересното е, че публикацията на Армутлиева вече е свалена от фейсбук. Това вероятно е станало след сигнал от Неделчева или нейни близки. Моят пост за тормоза над Дара Екимова току-що бе премахнат. А ето това стои. Преобърнат свят! Ще оспоря това заличаване. Не се отказвайте!, пише в понеделник в 9,46 часа сутринта Армутлиева. И прилага скрийншот как от един от фалшивите профили на Неделчева са споделени нейни снимки с квалификацията “к*рво”.

Неделчева е диагностицирана с шизофрения - маниен тип, и нейната майка ѝ е попечител. Тя използва различни профили във фейсбук и тикток, за да изпраща съобщенията. Прави го и под публични постове на лейбъла на Дара Екимова. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи открито заседание по делото в законовия срок. 

Заплашват Дара Екимова с убийство

Прокуратурата в Пловдив чака сигнал от Дара Екимова, за да иска лечение на жената, която я заплашваСрещу същата има сигнали и от Ясмин Кирилова, която е Тик-ток звезда

Пловдивчанка стои зад тормоза над инфлуенсърката Ясмин Кирилова, заплашва с убийство детето й„Ще нарежа детето ти и ще го сложа в буркани" е една от заплахите

Започна подписка срещу пловдивчанката, която тормози инфлуенсърката Ясмин Кирилова

Тормозът над инфлуенсърката Ясмин Кирилова продължава, заплашват с "изкормване" детето й