Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем 45-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, за това, че на 12 декември 2022 година  край Садово причини тежка катастрофа с две жертви- 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим и на 33-годишният пътник Салиф Тефик.

Обвиняемият Юсеинов в момента е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение заради влошеното си здравословно състояние, вследствие на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата. Според изготвената химическа експертиза в кръвта на обвиняемия Аднан Юсеинов не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества. Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на извършеното деяние, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт. 

Пътникът в таксито-ковчег се прибрал за малко в България, шофьорът на БМВ-то е в комаВ пловдивската „КИА" е пътувало и дете, което е невредимо

Припомняме, че кърджалията беше в тежко състояние със 7 счупени ребра и 2 счупени крака. Името на Юсеинов фигурира в няколко фирми като собственик или управител.Част от фирмите, в които е съдружник, се занимават със строителство, обзавеждане и търговия с недвижими имоти.

Както TrafficNews съобщим шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация,  е предприел неправилно изпреварване, след което се блъснал в таксито с кърджалийски номера и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е било невредимо.

От екип на спешна медицинска помощ на място е била констатирана смъртта на двамата мъже от таксиметровия автомобил, а Юсеинов бе откаран в болница с опасност за живота. 

Единият загинал- Салиф Тефик е бил гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при семейството си в кърджалийския квартал „Боровец“. Другият загинал- 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим е отивал по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

Пътникът е живеел от около 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, за да види родителите си.

Таксиметров шофьор и клиентът му са загиналите в катастрофата край ПловдивЕдин човек е в тежко състояние