Пореден акт на агресия към лекар в пловдивска болница излезе на „бял свят” преди дни. Медик от УМБАЛ „Св. Пантелеймон” е бил нападнат и заплашван от сина на пациентка. Младият пловдивчанин бе глобен с акт за дребно хулиганство, а Районен съд – Пловдив го потвърди преди през изминалата седмица. 

Грозната сцена се разиграла по обяд преди няколко месеца. Пациентката била болна от диабет, имала и проблеми с кръвното. Тя била учителка в едно от школата в града под тепетата. По време на час й става лошо и търси медицинска помощ. С линейка тя е била откарана в най-близката болница - УМБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Още при пристигането си, жената отказала да стане от инвалидния стол. Дежурният лекар й обяснил, че само в легнало положение на кушетката в кабинета, може да я прегледа. Пациентката категорично отказала и обвинила персонала, че се държат с нея по недопустим и брутален начин, както и че ще се обади на своя съпруг си. Така й сторила.

Не след дълго в спешното отделение, с резки движения влетял съпругът. Последният веднага я попитал: „Кой се държи с тебе лошо, кой те обижда, сега ще види какво ще му се случи”.

 Уплашен лекуващият доктор повикал полиция. Междувременни дежурният се обърнал с молба и към съпруга на пациентката, да й помогне да бъде настанена на легло, за да бъде прегледана. Жената за пореден път отказала и двамата със съпруга й напуснали спешния кабинет. Заявили, че се чувстват обидени и няма да влязат. По това време, в спешното отделение, връхлетял и синът на учителката. Младежът се нахвърлил към доктора, като започнал да го ругае и да му крещи: „Ще видиш какво ще ти се случи, ще ти откъсна главата, жив от тука няма да излезеш, няма да си тръгнеш”. Докато сипел закани, в болницата влезнал полицейски екип на Първо районно, който станал свидетел на сцената.

Униформените прибрали баща и син в районното, където било започнато досъдебно производство за хулиганство. След месец обаче, случаят бил върнат от прокуратурата със становище, че се касае за акт на дребно хулиганство.

Преди дни в съдебно заседание магистратите потвърдиха наказанието. Районен съд наказа сина на учителката с глоба в размер на 200 лева.