Втора жертва на насилие подаде жалба срещу холандеца Йохан Стелингверф.

Жената е унгарка и разказва, че е била изнасилена в апартамента му в София през октомври.  За присъствието в България на нидерландския гражданин стана ясно, когато бе арестуван за брутално изнасилване на млада жена, майка на 3 деца, преди Коледа. Впоследствие бе пуснат под домашен арест от Софийския градски съд. За втория случай все още не е обявено официално.

Историята за нападението над първата жертва, която TrafficNews разказа, накара много хора да бъдат съпричастни с нея и да я подкрепят.

Мъжът живее под домашен арест в зона Б-5, пише БТВ. Съседите му били много притеснени след като разбрали за обвинението и че е пуснат под домашен арест. Хората се страхуват за децата си, в целия вход  имало много деца. Те смятат, че не редно такъв човек да живее в сграда с толкова много хора. Съседите вече са направили подписка мъжът да бъде изведен от сградата. Повечето признават, че се страхуват да излизат сами и да се прибират по тъмно. 

От прокуратурата в Нидерландия валиумният изнасилвач е обявен за опасен сексуален насилник, затова информацията за него е пусната с име и снимка, което е рядкост като практика в тази страна. Историята със сексуалните му посегателства датира от 2006 г. В родината си обаче е с чисто съдебно досие, защото е реабилитиран. 

Пребивавал е в няколко страни - Бразилия, Полша и Малта. Не е известно кога точно е пристигнал в България, но според съседите му в зона Б-5 живее от 1 година. 

Жертвата на Валиумния изнасилвач проговори: Мислех, че ще ме убиеИзглеждаше мил човек, каза ми че е гей, спомня си столичанката

Адвокатът на Валиумния изнасилвач: Искаше да му помагам с бизнеса... сбърках, че не го проучихСтефан Колев регистрира фирмата на Стелингверф в Пловдив на адреса на кантората си