Повторна комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза и още трима свидетели, обявени за общодържавно издрирване,  ще забавят приключването на делото срещу  Румен Александров-Каспъра. Той е  обвиняем за убийството на Митко Иванов  на пазара в Столипиново. 

Сагата се точи от 2019 година, а срещу Каспъра е повдигнато обвинение за това, че на 21 декември 2019 г. в квартал Столипиново умишлено е умъртвил Митко Иванов. Скандалът започнал заради жена и прераснал във физическа саморазправа и размяна на удари с ножове. В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде.

Александров днес за пореден път се изправи пред Окръжен съд-Пловдив. В залата присъстваха вещите лица, които представиха заключението на комплексната експертиза, както и един от обявените за общодържавно издирване свидетели- Мартин Асенов. Последните трима, които трябва да бъдат разпитани обаче, все още са неоткриваеми.

Това стана преди нова година. Аз притежавах магазин на пазара. Имах клиент, когато от улицата започнаха да се чува нещо, но аз не обърнах внимание . След това чух викове- „утрепаха го, утрепаха го”. Тогава излязох от магазина и го затворих. В квартала се говориха всякакви неща, не знам точно какво се е случило ,” разказа пред съда свидетелят.

След изслушването на вещите лица, защитата на обвиняемия -адвокат Красимир Елдъров пожела от съда делото да бъде насрочено за друга дата, за да може да бъде чута нова комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза , защото стана ясно, че първата е изготвена само с писмени данни и без присъствието на обвиняемия Александров.

Според адвокат Елдъров разпитите на свидетелите, които са взети предвид за изготвяне на експертното решение, са от досъдебното производство, като в хода на съдебното следствие те се разминават доста, а вещите лица не са се запознали с тях. Другото искане на адвоката бе за задължително явяване на останалите трима свидетели в залата преди да приключи делото. Той заяви, че на следващ етап Румен Александров-Каспъра ще даде обяснение пред съда  за случилото се.

Тук  все пак се решава съдбата на моя клиент”, заяви адвокат Красимир Елдъров.

Така съдът уважи искането на юриста за допускане на повторна  комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза  с оглед  това, че при изготвянето на първата такава той не е взел участие. Съдия Екатерина Роглекова  поясни, че издирването на останалите трима свидетели ще продължи и насрочи заседание за следваща дата.

Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди инцидента и си бил дошъл в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, с размяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде. Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

Какво се случи до момента и какво разказаха другите свидетели може да четете тук:

Започва съдебна сага за Каспъра: Разпитват 41 свидетели по делото за убийство от ревност в СтолипиновоЖертвата Митко Иванов издъхна след като беше наръган с нож във врата

Свидетели на убийството в Столипиново: Митко нападна и наръга Каспъра, той му отвърна с нож във вратаПо делото ще бъдат изслушани общо 41 свидетели и 12 вещи лица

Каспъра не знаел, че е пробол фатално Митко във врата, искал да го закара в болницаСвидетели защитават Румен Александров след убийството на пазара в Столипиново