Потвърди се версията за убийство, след като тялото на Фанка беше намерено, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Това стана на съвместен брифинг на прокуратурата и МВР за жестокото убийство в село Пъдарско.  Пред кметството в селото, изявление направиха Ваня Христева - окръжен прокурор, Димитър Молев - наблюдаващ прокурор и Васил Костадинов - директор на ОД на МВР-Пловдив.

Преди брифинга разследващите и органите на реда се бяха събрали и в къщата на бившия съпруг на Фанка – Александър Пашов, след което бяха направени огледи и в имота на баба му.

"Това е една изключително неприятна новина за убийство на млада жена. Много е рано още да се твърди каквото и да било, образувано е досъдебно производство," каза окръжния прокурор Ваня Христева.

"На 25 ноември е подаден сигнала, че жената е тръгнала на работа, но не е стигнала до там", допълни наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

"Разследват се различни версии, за съжаление се потвърди тази за тежко умишлено престъпление. Оказа се, че се касае за убийство, към момента са извършени необходимите следствени действия – иззети са и доказателства. Вече има привлечен обвиняем с повдигнати обвинения за убийство. Лицето е задържано за 72 часа и предстои прокуратурата да прецени дали да изиска мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Има съдействие от страна на извършителя. Били са съпрузи, а мотивът най-вероятно е ревност. Разследването към момента продължава. На този етап не мога да разясна механизма на убийството", каза още наблюдаващият прокурор.

Директор на ОД на МВР-Пловдив Васил Костадинов също добави, че за момента няма как да се разкрие механизма на убийството.

"Сигналът е подаден след като не се е прибрала след първа смяна в петък следобед. После е подаден сигнала към полицията. Още същата вечер се стигна до обосновани съмнения, че се е случило нещо фатално. От там нататък се работеше активно както по нейното установяване така и по провеждане на разговори около обстоятелствата на престъплението. Още в началото е задържан съпругът и на по-късен етап той е оказал съдействие. Общо взето картината ни се изясни вчера", каза също Костадинов.

Те повече от година не живеят заедно, допълни още директорът на МВР-Пловдив.

Както TrafficNews съобщи тялото е намерено в необитаема барака.

За подобно престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

С качулката в средата - Александър Пашов