Криминални босове са организирали кървавите боеве с питбули край Иструм парк при Шишмановския манастир "Успение Богородично", научи TrafficNews. Както вече съобщихме полицията задържа деветима души при внезапна акция около 12,15 часа днес. В парка, който се намира на 13 км от Самоков и в близост до язовир "Искър", е трябвало да се проведат осем схватки, за които са се събирали залози. Организатор на кървавото зрелище е Валентин Варела от Самоков, който през зимата работел на лифтовете н Мальовица , а през лятото по различни строежи.

Полицаите са се появили в разгара на първата кучешка битка, но въпреки намесата им едно от животните е в много тежко състояние, разказаха очевидци на екшъна.  Заради големия брой участници в нелегалните боеве на място е дошла и жандармерия. Разпитани са 30-40 души, които са били край импровизираната арена. На всички са им проверени личните карти и са им снети обяснения. Повечето са се оправдавали, че приятели са ги завели да гледат боевете.

 

Бой с питбули край Шишмановския манастир, деветима задържаниКрай светата обител от години се организират кървави боеве, твърдят източници на TrafficNews