9 души са задържани за организирането на нелегални боеве с кучета около Иструм парк при Шишмановския манастир "Успение Богородично, научи TrafficNews от източници в МВР. Светата обител се намира на 13 км от Самоков и в близост до язовир "Искър". Името му е свързано с някогашното село Шишмановци, в миналото носило името Чамурлии.

Арестите са се случили днес около 12:15 ч. Акцията е на криминалисти от областната дирекция на МВР -София, съвместно с полицията в Самоков.

По информация на TrafficNews на въпросното място от години се организират боеве с кучета от породата питбул. По време на схватките се правят и големи залози. Боевете продължават, докато собственикът на някое от кучетата се откаже и го оттегли. Често обаче се стига и до фатален край за четириногите гладиатори. До една година затвор и до 10 000 лева глоба предвижда Наказателният кодекс за организаторите на бой с животни.

Криминални босове организирали 8 битки с питбули до Шишмановския манастирИздирват сина на Туцо от "Килърите", който събирал залозите за боевете

Предстоят още арести. Очаквайте подробности за самоличността на задържаните!