Полицията издирва сина на известен в миналото наркобос за днешния зверски побой над 15-годишно момче в София, научи TrafficNews.bg.  За нападението на четирима маскирани пред дома му срещу тийнейджъра, който е откаран в „Пирогов”,  разказа неговият баща Желяз Топузов. Версията му е, че синът му е пребит заради момиче, с когото ходели доскоро. 

Битият ученик Андрей вече е дал показания пред полицията, като той смята, че един от биячите е Явор Първанов, син на известния в миналото Мартин Първанов - Марто Лудия, разследван като наркодилър. Лудия беше прострелян през 2007 г. с няколко куршума в главата и корема, но оживя по чудо. Според неофициална информация той е свидетел срещу Вальо Бореца по делото „Килърите 2”.

В столичния квартал Зона Б-5 Явор Първанов, който също е криминално проявен, е известен като тартор на над 20 младежи с лоша слава. Тайфата е известна като „зонаджийската ОПГ”( организирана престъпна група). За тях има сигнали, че пласират наркотици сред ученици. На бандата се приписват и няколко нападения срещу тийнейджъри от района. Самият Явор се определя в профила си в социалната мрежа като „шеф в Зоната”.  Бандата на „зонаджиите” стана медийно известна през 2016 г. , когато преби зверски две момчета на 17 години.

 

Пребитото момче в София поръчано заради момиче ВИДЕОБащата Желяз Топузов предотвратил побой преди 3 дни, подозира съученик за поръчител