Неадекватен, опасен и въоръжен с нож младеж в Пловдив предизвика смут и страх в околните в централната част на града днес. Притеснените пловдивчани са подали сигнал в полицията, след като са забелязали младежа, който държал бутилка с водка, да се разхожда с голям ловен нож по бул. „Христо Ботев”.

„Бях седнал на една спирка с един мой приятел и забелязах младежа да се разхожда с една бутилка водка, изглеждаше доста неадекватен. Впоследствие видях, че има закачен голям ловджийски нож на токата на колана си и това ме притесни още повече”, разказа пред TrafficNews мъжът, който е подал сигнал до органите на реда.

След като е сигнализирал до 112, мъжът е започнал да върви след младежа, който бил в компанията на жена.

„Двамата си вървяха най-спокойно по булеварда и си влизаха в магазините. След като сигнализирах до полицията, тръгнах да вървя след тях, за да мога да ориентирам полицаите, къде се намира. По булеварда се движиха родители с малки деца, възрастни хора, които също бяха обезпокоени от гледката”, сподели още той.

Близо десет минути след подаването на сигнала до полицията, мъжът бе спрян за проверка на кръстовището на бул. „Христо Ботев” с бул. „Цар Борис III Обединител”, видя екип на TrafficNews.

При пристигането на униформени на място, бе извършена проверка на младежа, както и на жената, която го придружаваше, а ножът му бе иззет от полицаите.

„Какво толкова е направил, че носи в себе си нож. Ами нормално, някой може да го нападне, той с какво да се отбранява”, коментира жената, която бе с него, докато младежът запази мълчание.

След проверката и изземането на ножа, младежът бе освободен.