Задържаният в късния следобед вчера като заподозрян Аксел Олеков е направил пълни самопризнания пред разследващите на жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова във врачанското с. Галиче.

18-годишният криминално проявен бе задържан заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото. Двамата били разпитвани в ареста на белослатинската полиция цяла нощ, но дълго отричали да имат нещо общо с убийството. Даващият непрекъснато противоречащи си признания Аксел накрая се сринал и признал, че той е заклал момичето.

Известният с изцепките и побоищата в Галиче наркоман завел разследващите в махалата в Галиче и им показал къде е скрил ножа, с който прекъснал живота на Андреа.

След разпита другият заподозрян Десилав Олеков бил освободен от ареста, съобщи „24 часа”. Аксел обаче остава зад решетките и днес ще бъде поискано от съда в Бяла Слатина той да остане за постоянно в ареста, докато приключи следствието по случая.

Припомняме, че близки на семейството разказаха за TrafficNews, че убийството е брутално. Жесток побой. Навсякъде в спалнята имало кръв. Убиецът е влязъл през прозореца в къщата. Една от основните версии на разследващите е убийство от ревност, тъй като снимката на Андрея с приятеля й била скъсана на две. В момента на място в село Галиче е почерняло от полиция, пътуват и криминалисти от София. Местните са потресени. Казват, че никога в селото не се е случвало подобно нещо. Приятели и близки на Андрея недоумяват каква може да бъде причината. Описват я като възпитано и добро, скромно момиче.

 

Двама непълнолетни роми са арестувани за касапницата в ГаличеИма поодзрения и към приятеля на убитото момиче - алибито му се разминава

Убийството в Галиче - жестока касапницаПодозират, че 18-годишната Андрея е била убита заради ревност