Дирят бездомник за приключване на делото за убийството в Кючука

Соченият за убиец Кольо Колев и адвокатът му държат на разпита на Енчо Китипов

17.10.2024 09:00 2048 0
Дирят бездомник за приключване на делото за убийството в Кючука

Бездомникът Енчо Китипов е последният останал свидетел, който трябва да бъде разпитан в съдебната зала, преди да приключи делото срещу Кольо Колев за убийството на Тони Тоневски. Вече няколко поредни заседания магистратите са опитват да призоват и доведат Китипов, за да даде показания, но опитите им остават безуспешни.

Установено е ,че Китипов води скитнически начин на живот и се подвизава в близост до един от супермаркетите в Кючука. По искане на страните той ще бъде доведен принудително за следващото заседание, тъй като соченият за убиец Кольо Колев и адвокатът му държат на разпита му.

Припомняме, че обвинението срещу Колев Колев е за умишлено убийство и предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Той е с богато криминално досие и е многократно осъждан. Според обвинителният акт 56-годишният Кольо Колев е нанесъл побой на приятеля си Тони Тоневски на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж, като 60-годишният Тоневски е починал на 14 юли 2023 г. Провокацията обаче е дошла от страната на Тоневски. 

Убийството в Кючука: Свидетелят Босака подари библия на съдебния съставСпоред Златко Босаков убийците са няколко здрави момчета

По делото е изяснено, че двамата мъже се познавали и често употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Кольо Колев ударил в лицето Тоневски, след което двамата излезли навън. Там Колев нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където починал от нараняванията си на 14 юли 2023 г.

В днешното поредно заседание беше изслушана и приета назначената комплексна съдебно психиатрична и психологична експертиза на 17-годишния свидетел Кристиян Камбуров, който даде показания в началото на юли. Тогава непълнолетният Кристиян на няколко пъти каза пред съда, че е с лека форма на умствена изостаналост и често има черни петна в паметта. Разпитът му мина тежко, с множество неизяснени факти и обстоятелства и по желание на адвокатът на Кольо Колев беше назначена експертиза.

Делото за убийството в Кючука на финалната права: Докараха принудително свидетели в съдаПо делото предстои да бъде разпитан още един свидетел, който до момента е неоткриваем

От заключенията на вещите лица стана ясно, че Кристиян не може да участва пълноценно в наказателното производство. Потвърдиха се и думите му за лека умствена изостаналост и невъзможност пълноценно да възприема факти и обстоятелства. В съдебната зала стана ясно още, че младежът дълго време е приемал медикаменти от групата на психотропните. Така показанията му ще бъдат заличени от делото и няма да се взимат в предвид при определяне на крайния съдебен акт.

Следващото заседание по делото е насрочено за 14 ноември. Тогава трябва да бъде разпитан въпросният бездомник Енчо Китипов, а след него показания ще даде и Кольо Колев. Ако няма непредвидени обстоятелства това би трябвало да е и последното заседание по делото.  

Убийството в Кючука: Жертвата бил с травми по главата и цялото тяло, множество счупвания и кръвоизливи

Очевидци на убийството в Кючука: Биха се посред бял ден, бяха видимо пияни

Кольо Колев е опитал да прикрие, че е извършил престъплението в Кючука

Кольо Колев обжалва ареста си за убийството в Кючука, бил нанесъл само 2-3 удара на жертвата

Кондукторът, убил познат в Кючука, поиска домашен арест. Разпитват всички свидетели в съда

Пиянски скандали: Две убийства от лятото на 2023 г. влизат в Пловдивския съд

 
Изпрати новина