Дилърът Георги Костадинов - Кадрито и другите двама задържани – Руслан Йосифов и Виктор Янков, по време на мегаакцията за наркотици в Столипиново в сряда, застанаха пред магистратите в съда в Пловдив. Тримата мъже са от Кричим и са привлечени като обвиняеми за държане на 0,5 кг хероин.

Хероинът е бил намерен в бурсета в колата на Янков. Той сам е посочил на полицията къде е дрогата. Още на място на улица "Ландос" е признал, че дрогата е предназначена за махалата. Разказал пред униформените, че му е дадена от Кадрито и Йосифов в Кричим, за да я занесе в Столипиново. Там те са го чакали, за да поемат пратката. Полицията ги е задържала преди да я предадат.

За втори път удрят бандата на Кадрито, арестуван в СтолипиновоДилърът и съучстниците му застават пред съда

Тези думи се потвърждават от двама свидетели - Грозев и Алиев. Кадри и Йосифов са осъждани. Последният е с 8 присъди, две от които за пласиране на хероин. В съда стана ясно, че Йосифов е и наркоман и се лекува на метадонова програма.

Адвокатът на Йосифов и Костадинов поиска домашен арест или парична гаранция Защитникът на Янков също поиска домашен арест. В същото време прокуратурата поиска постоянен арест. Янков казал на адвоката си, че не е знаел какво пренася, мислел, че са билки за чай.

Въпреки това съдът реши да вземе най-тежката мярка задържане под стража и тримата остават в ареста.