Дъщерята на убития 75-годишен треньор по борба Йордан Атанасов и бившата учителка Марияна, чиито трупове бяха намерени разфасовани край Негован, е подала сигнал до МВР, че родителите й са изчезнали. Жената живеела в чужбина и поддържала връзка с майка си и баща си само по телефона. След като дълго време не успяла да се свърже с тях тя научила от медиите за двете открити тела и се притеснила, че това може да са именно майка й и баща й. 

Това разказа пред TrafficNews Нина Стефанова, приятелка на дъщерята, която екипът ни завари пред апартамента на убитото семейство, който се намира на седмия етаж на столичния булевард "Витоша" 182. 

Жилището е заключено, а пред вратата има метална решетка.

Тя обясни, че снимките на дрехите, разпространени от полицията, са я насочили че може би 75-годишният бай Данчо и жена му са жертвите. Стефанова уточни още, че за последно преди около 40 дни убитите са били на опело.

В момента дъщерята на Йордан и Марияна била в България и давала показания в полицията дали родителите й са имали някакви притеснения или конфликти.

Вече има двама заподозряни мъже за убийството, които са задържани, но засега МВР не дава информация по случая. Отпечатък върху гилза от куршума, с който е убит треньорът по борба е насочил полицията към тях, научи еипът ни. 

Йордан и Марияна са били застреляни с по един куршум в главата преди труповете има да бъдат разчленени и натъпкани в бидони, които са изхвърлени край Негован.

Съседи от входа, където са живеели убитата двойка, разказаха пред TrafficNews, че те са нанесли тук преди около 3 години. Преди това обаче живеели пак в квартала, но в съседен блок. Демонстрирали висок стандарт на живот, но се държали затворено. Имали куче голдън ретривър, който Йордан разхождал. "Все се хвалеше колко пари изкарал като треньор в Нигерия, но едно кафе не почерпи", обясни мъж от входа.

Според него 70-годишната Марияна почти не излизала от жилището, защото я боляли много краката. Тя имала и по-сприхав характер, затова и живеещите в блока я отбягвали.

"Не са влизали в конфликти, оплакваха се само от съседите от апартамента на тях, че вдигали ужасен шум", обясни друг комшия на Йордан и Марияна. 

Както TrafficNews  вече съобщи Атанасов е бил треньор по класическа борба, който дълги години е работил в чужбина, където е изкарал добри пари. Подготвял е националните отбори на Саудитска Арабия и Нигерия.

Семейството имало и вила в село край Ботевград като подозренията са, че убийството може да е извършено именно там.

 

Треньорът по борба Йордан Атанасов е убитият край НегованГотвел е националите на Нигерия и Саудитска Арабия, има двама задържани за двойното убийство