Издирваният за две убийства Стоян Зайков-Чане се е прострелял сам след като е бил обграден от полицията в района на Долна баня тази вечер,  научи TrafficNews. Бившият затворник е водил престрелка със служителите на реда въпреки призивите да се предаде.

Малко по-късно той е открит мъртъв с огнестрелна рана, като според предварителната информация сам се е застрелял. Никой от участвалите в акцията по залавянето на Зайков полицаи не е пострадал.

Оперативен работник на МВР видял съмнителен мъж в района на завода за акумулатори край Долна баня след което подал сигнал до щаба, който ръководи операцията по издирването на Чане. Веднага на място пристигнали барети от спецотряда, които обградили мястото.

"Чуха се няколко изстрела, викове, а после всичко затихна" ,разказаха пред TrafficNews хора от най-близките къщи.

Чане се издирва от 20 дни след като на 9 май беше намерена застреляна неговата бивша приятелка Милена Шишкова. След това беше убит и неговият съсед  и братовчед Валентин Петров, като отново всички улики сочат към Зайков като извършител на престъплението. 
 
Преди дни полицейски кучета откриха следи от Стоян в разбита вила в района на Долна баня, а след това собственици на още няколко къщи се оплакаха, че в тях е влизано с взлом.
Зайков оставя сирак 14-годишния Стивън, който е негов син от Милена.
 

Очаквайте подробности!

 

Чане завел Милена на дискотека в Ихтиман, 5 дни преди убийството йЖители на Горна Василица спят със секири до главата заради страх от беглеца, виладжии искат полицията да им претърси имотите