Убийството на 48-годишния мъж в Асеновград е било извършено по изключително брутален начин, това научи репортер на TrafficNews в началото на днешното съдебно заседание. 

Пред магистратите от Окръжния съд в Пловдив днес застанаха двамата палачи на асеновградчанина 15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов, които са обвинени в умишлено убийството, придружено от грабеж. Двамата роми бяха арестувани веднага след убийството в нощта на 26 май. Днес прокуратурата иска постоянното им задържане в ареста. 

По време на първите минути в съдебната зала изплуваха ужасяващи подробности за начина на причиняване на смъртта на 48-годишния мъж, който е от турския етнос. Първоначално непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон. 

От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил счупен и започнало да шурти много кръв. Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си закупили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние по-малкият Исмаил започнал да скача бос върху главата на 48-годишния мъж, като го убил. Освен това има данни за упражнена сила около врата на жертвата – следи от удушаване.

Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление при идването си медиците констатирали смъртта на асеновградчанина. 

Исмаил и Митко са прекарали 72-часа в ареста, а днес се иска постоянното им задържане. След минути ще стане ясно какво ще реши съдебният състав.