Братята Красимир и Илиян Илиеви от Ветово, за които TraffficNews първи съобщи, са извършили измами за общо 60 хиляди лева в Бургаско. Те са работили заедно с още три мулета, всички от които от морския град.

По информация на TrafficNews в групата има още участници, които към момента не са в ареста. Те са мамили по най-печелившата схема до момента „полицейска акция”.

Петимата души са задържани в момент на измама, при която едно от мулетата прибирало 2 600 лв от възрастна жена. Парите са оставяни винги на едно и също място при голям търговски магазин в Русе.

Полицията е по следите на групата от месеци след като излъгали десетки възрастни хора в Бургаско. Измамените дали всичките си спестявания. 

Мулето било задържано, докато прибирало парите на една от жертви си. В ареста той признал за кого работи. Възрастните хора смятали, че съдействат на полицията и давали всичките си пари. Всъщност братята не работели сами, разказаха източници на Trafficnews. Тартор на бандата е Георги Василев под прякор Бодито. В момента той работи от Румъния и доста често е в полезрението на полицаите, но до момента не е задържан за дълго време.

 

Петимата задържани са в ареста за 72 часа, а ако вината им бъде доказана ще лежат в затвора между 2 и 8 години.

Ало мафията в действие! Двама братя от Меката на телефонните измамници са в арестаБратята направили куп измами в Бургас, мулето ги издало