Районна прокуратура - Пловдив е образувала бързо производство по случая с общинския съветник от Съединение Иван Карабелов, който през уикенда бе арестуван след сигнал за домашно насилие.  Бившият юрист на Басейнова дирекция – Пловдив бе отведен в пловдивско районно след като жената, с която преди живеел на семейни начала, съобщила, че е жертва на агресия. 

Сигналът е получен в събота. Преди два месеца заради обтегнати отношения, Карабелов и жената, с която живеел, се разделили , като 2- годишният им син останал при майката. Двамата били пред подписване на споразумение за режим на свиждане. В събота Карабелов, който живее в Съединение, дошъл да вземе детето от жилището на майката в квартал „Смирненски”, но докато тя настанявала детето в колата, двамата се скарали. Спорът прераснал в скандал, последвал удар в лицето на жената. Тя се обадила на 112 и потърсила помощ. Мъжът започнал да обикаля с колата из квартала, последвал и друг по-силен удар. В разговор по телефона, от Второ районно ги посъветвали да отидат до полицията, но Карабелов отказал. В крайна сметка полицаите ги изчакали на адреса в „Смирненски” и след това мъжът и жената били отведени за разпит в районното. 

В полицията Карабелов съобщил, че е избран за общински съветник в Община Съединение от листата на ГЕРБ. След изтичането на 24- часовата мярка, Карабелов е освободен, а случаят е докладван на прокуратурата. Жената е изпратена за освидетелстване в Съдебна медицина. 

Очаква се резутата от назначената от наблюдаващия прокурор съдебно- медицинска експертиза, за да бъде повдигнато обвинение на Карабелов. Издриват се и свидетели на агресията.

Лидерът на ГЕРБ за Съединение Атанас Балкански заяви, че ще разговаря с Карабелов. След тази среща Балкански ще реши дали да поиска от Карабелов да се оттегли от Общинския съвет, за да не петни името на ГЕРБ. 

Новоизбран общински съветник прекара 24 часа в ареста в Пловдив заради домашно насилиеИван Карабелов разбил устата на жената, с която живеел на семейни начала