Арестуван е погребален агент в Пловдив, научи TrafficNews. Николай А. е бил задържан за 24 часа след сигнал срещу управлявана от него траурна агенция „Вечна Памет". Извършва се обиск в офиса на погребалната агенция в ж.р. „Тракия“, както се проверява дейността на две от дружествата, чиито едноличен собственик е той – "Вечна Памет Пловдив“ ЕООД и „Вечна Памет 99“ ЕООД.

По наша информация сигнал е бил подаден от измамени опечалени. Те твърдят, че са платили на Николай А., за да бъде извършена кремация на близките им покойници. След това от погребалното бюро им предоставяли урна с прах. Оказало се обаче, че фактическо изгаряне на труповете не се е случвало, а починалите все още се намирали в хладнилни камери.

Справка в ценоразписа на официалния сайт на „Вечна памет“ сочи, че за кремиране на тленни човешки останки се плаща 659 лв. (такса крематориум) и 10 лв. за връщане на урната.

В среди на занимаващи се с погребална дейност мъжът е познат с некоректните си практики. Носи се слух, че заради финансови затруднения преди време взимал пари за надгробни паметници, които впоследствие не изработвал.

Медията ни направи опит да разговаря със собственика на „Вечна памет“ относно обвиненията, но той не отговори на обаждането ни. 

Очаквайте подробности!