Двама тартори, петима въртачи (телефонисти) и едно муле в ареста. Това е резултатът от мащабната полицейска акция днес срещу ало мафията в Левски. Градът, считан за меката на телефонните измамници, осъмна блокиран от полиция и жандармерия, която щурмува близо десетина внушителни ромски къщи.
 
Знаеше се, че мишена на операцията е един от доайените в този престъпен бизнес Димитър Серафимов-Келеша. В четвъртък той еднолично оглави известния ромски клан, прибрал парите на десетки пенсионери и наивници, след като погреба баща си.  
 
В крайна сметка въпреки клетвите и жалбите на роднините на Димитър, че припечелва само от кръчмата, си той беше отведен с белезници, а полицаите извадиха от тайник в мазето на неговия дом куп златни монети и накити, както и солидни пачки. Заедно с него бяха задържани още шестима участници в организираната престъпна група от Левски и един от София. 
 
Заедно с боса беше задържан и неговият син Васил Серафимов, получил в наследство и прякора на баща си. Екипът на Trafficnews, който стана пряк свидетел на започналата по тъмно и продължила с часове акция, научи и кои са останалите членове на бандата, озовали се в ареста, както и каква е била тяхната роля в престъпната схема. 
 
Освен тарторите баща и син в ареста ще пренощуват петима въртачи, както се наричат обиграните телефонисти, които убеждават набелязаните жертви да се разделят със спестените пари, вкарвайки ги в добре отработени схеми за измама.
 
Това са Атанас Димитров Майтапа, Янаки Янакиев- Зубето, Атанас Атанасов- Зума, Васил Атанасов-Инчхай и Сергей Янакиев-Гаргата. Всеки от тях има дълъг опит как да лъже хората от другата страна на слушалката, вероятно са гастролирали и в Румъния, която се ползва като база от родните ало измамници. 
 
Осмият човек от групата на Келеша е муле от София, където са извършени и повечето удари на разбитата банда. Неговата роля е да прибира парите от уговорените места, където жертвите ги оставят. Той е задържан два дни преди акцията в Левски, научи TrafficNews.
 
Акцията в Левски беше отчетена като голям успех от зам.-главния прокурор Иван Гешев и шефа на националната полиция Христо Терзийски. Тя обаче предизвика още по-голяма еуфория сред повечето жители на Левски. "Тия цигани мамят и лъжат хората с години, а досега се изживяваха като недосегаеми. Вижте в какви палати живеят, какви лимузини карат, а не са работили дори един ден в живота си. 
 
Никой не ги закача, къде заради рушвети, къде заради заплахи. Когато вдигат гюрултия цяла нощ полицията не смее да дойде, а пък от Енергото нямаха кураж да им спрат тока, въпреки че отдавна не го плащат", разказаха пред TrafficNews  възмутени съседи на фамилията на Келеша и хората му.

МВР показа златото, парите и колите на Келеша, спечелени от ало измамиТарторът на разбитата банда от Левски имал тайник в мазето, където трупал плячката

Наблюдавали бандата на Келеша от месеци, претърсват и къртят шкафове в ЛевскиОрганите на реда нахлуха в 9 ромски къщи, има задържани и други тартори на ало измамници

Спряха тока в къщата на Келеша, арестите в Левски продължаватВ дома са намерени голяма сума пари, злато и златни пендари

Смайващ лукс с парите на измамените по телефона! Ето имотите на ало мафията в Горна Оряховица, Ветово и ЛевскиTrafficNews засне палатите на тарторите на телефонните измамници