МВР показа златни монети, пачки пари и лимузините на тартора на банда телефонни измамници Димитър Серафимов-Келеша. Той беше задържан заедно с още седем свои съучастници при днешната масирана акция на  специализираната прокуратура, ГД „Национална полиция“, ОДМВР – Плевен и жандармерията в град Левски.

При направения обиск се оказа, че в мазето на разкошния палат на Келеша има тайник, в който той е трупал плячката от ало измамите. Според зам.-главния прокурор Иван Гешев там са намерени над кило злато и голяма сума пари. Полицаите претърсиха с металотърсачи и градината в къщата на Серафимов заради съмнения, че там може да има и друго скривалище, видя TrafficNews.

В двора на къщата на Серифамов бяха паркирани неговите лимузини "Мерцедес" и "Ауди", чиито снимки МВР също показа, а екипът ни засне още сутринта.  

Всички задържани при днешната акция са криминално проявени, някои са осъждани. Седем от тях са от Левски, а един е от София. Сред арестуваните има и измамник от разбитата група на Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица.

На брифинг в Левски заместник-главният прокурор Иван Гешев отбеляза, че това е втората сериозна организирана престъпна група, действаща на територията на страната след тази в Горна Оряховица. 

Той подчерта, че набелязаните действия не са инцидентни. „Нашата цел е от края на 2019 до лятото на 2020 година да се снижат нивата на тези престъпления. Извършителите живеят в разкош с къщи и скъпи автомобили, парадират с начин на живот, който не могат да си позволят българските пенсионери. 

Прокуратурата и МВР не могат да позволят организирани престъпни групи да тормозят възрастните хора в страната, да обират последните им спестявания. Държавата е длъжна на възрастните хора и те трябва да бъдат защитени“,  коментира зам.-главният прокурор, който е и единствен кандидат за поста на обвинител №1 Сотир Цацаров. 

Директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев пък съобщи, че на територията на ОДМВР – Плевен от началото на 2019 година са регистрирани 18 телефонни измами, от които 16 са разкрити.