Кого подкрепиха за президент българите, които гласуваха за различните политически формации? Според паралелните проучвания 90% от гласоподавателите на ГЕРБ са подкрепили проф. Атанас Държиков. 5% са дали гласа си за Румен Радев, а останалите са гласували за други кандидати. 79% от хората, дали своя вот за "Продължаваме промяната" , са подкрепили Румен Радев. 9% от тях са гласували за проф. Герджиков, 4% са били за Лозан Панов, 2% за Костадин Костадинов. 

Като пълен нон сенс изглежда разбивката на гласоподавателите на Демократична България. Въпреки, че партията още в началото на кампанията подкрепи кандидатурата на Лозан Панов, цели 37% от техните привърженици са гласували за Румен Радев. Може би заради словесните престрелки през последната седмица на кампанията между Панов и Христо Иванов, едва 36 % са дали гласа си за бившия шеф на ВКС.  Други 14% са дали гласа си за проф. Герджиков. 

Над 90% от привържениците на БСП очаквано  са гласували за Румен Радев. Партийната дисциплина си казва думата и в ДПС, където 88% от избирателите са гласували за лидера на партията Мустафа Карадайъ.