Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че ще инициира общо събрание на областната болница в Добрич, която да смени сегашният изпълнителен директор на лечебното заведение. Причината е организационен хаос в него и ръста на заболелите в областния град. В Добрич за август има над 550 случаи, след като предишните месеци те се брояха на пръсти..

Проф. Ангелов каза, че две неща са му направили лошо впечатление и това трябва да се промени. Първо е имало смесване на потоците. В един коридор стояли чистите пациенти със съмнения за коронавирус, а в другия край с доказана инфекция. Те били обслужвани от един и същи персонал, което било недопустимо и се допуска риск.

Освен това здравният министър е видял постоянно да влизат цивилни хора без никакви предпазни средства. Той е разговарял с част от персонала и взел решение за рокадата, като освен нов директор,ще се иска и смяна в цялото ръководство на болницата.

„ Знам, че не всичко зависи от един човек, не искам да кажа нищо лошо за изпълнителния  директор, сигурно той е положил всички усилия, но ние смятаме, че те могат да бъдат подобрени”, каза проф. Ангелов. В следващите два дни в Добрич ще остане и доц. Ангел Кунчев, който ще следи ситуацията и дали се спазват предписанията от РЗИ.

Кунчев: Очаква се да има спад на заразените с коронавирусСпоред него пълно спиране за предаването на заразата не може да има