„Безспорно и видно е, че всеки ден се откриват обекти, на които сме направили първа копка, финансирали сме ги, проектирали сме ги и ги откриваме", каза премиерът Бойко Борисов след откриването на новия мост на река Луда Яна по пътя Пазарджик-Пловдив.

Според премиера е недопустимо толкова време хората от района да обикалят по селата губейки време, да си трошат колите и най вече да харчат време. Борисов каза още, че още когато е разбрал, че децата стават сутрин час по-рано, за да отидат на училище, а работниците, за да отидат до работните си места през обходните маршрути, е решил, че това съоръжение ще бъде изградено. Премиерът посочи, че щом на 9 май миналата година моста е паднал, е можело още през септември – октомври да бъде пуснат.

„2,5 милиона лева от бюджета, за няколко месеца го направиха колегите, защото виждате каква голяма река е Луда Яна. 2-3 метра е по-висок новия мост от стария германски, за да може при такива наводнения, които стават да понесе подобни наводнения, понеже на миналия 9 май водата е извадила основите на стария мост”, каза също Борисов.

Още новини от деня ТУК

TrafficNews.bg